در آستانه برگزاری اولین همایش بین المللی مکملهای غذایی، رژیمی و دارویی، دپارتمان روابط عمومی هلدینگ یاقوت رویان، متن مصاحبه اختصاصی ماهنامه سراسری صدای صنعت با دکتر سیدحسین اعتمادی، موسس هلدینگ یاقوت رویان را منتشر کرد:
به نام خدا
1. لطفا خودتان را معرفی نموده و توضیحاتی درخصوص سوابق کاریتان بفرمایید.
اینجانب سید حسین اعتمادی هستم فارغ التحصیل رشته اقتصاد با گرایش تجارت و توسعه اقتصادی در مقطع دکتری
در خصوص سوابق کاری عارضم که از ابتدای ورود به بازار کسب و کار حوزه سلامت کشور و فعالیت در زیر شاخه های آن توجه مرا به خود جلب کرد که بعنوان نمونه می توانم به بازار مکملهای غذایی و داروهای گیاهی اشاره کنم. چون همانطور که می دانید بعد از اتمام جنگ تحمیلی علیه ایران بسیاری از بازارهای داخلی به تبع از وضع اقتصادی کشور در حوزه های مختلف دچار ضعف ها و نواقصی شده بود که به دلیل ارتباط مستقیم پیشرفت این حوزه در کشور با سلامت افراد جامعه و علاقه قلبی بنده به خدمت رسانی به همنوعان خود، این حوزه را برای فعالیت انتخاب کردم.
2. شرحی از شکل گیری و فعالیتهای هلدینگ ارائه فرمایید.
در حقیقت موجودیت هلدینگ یاقوت رویان بشکل امروزی خود با تاسیس بازرگانی اعتمادی در سال 1370 و با کمترین امکانات موجود محقق گردید به نحوی که بدون اغراق می توان امکانات مزبور را به یک فضای کوچک اداری، یکدستگاه کامپیوتر و چهار نفر پرسنل اداری خلاصه کرد. این شرکت در ابتدای امر تنها بمنظور انجام واردات اقلام معدودی از مکملهای غذایی و داروهای گیاهی و محصولات درمانی پوست و مو به فعالیت پرداخت که با گذشت زمان، ایده اخذ نمایندگی انحصاری از برندهای معتبر و مطرح جهان در منطقه خاورمیانه و افزایش تعداد اقلام دارویی موصوف در ذهن اینجانب متبلور و حرکت به این سمت آغاز گردید که در طول 22 سال گذشته با تاسیس شرکتهای اقماری مرتبط با هلدینگ، تعداد نمایندگی های فوق الاشعار قریب به 24 کمپانی و تعداد اقلام محصولات مزبور به 200 قلم افزایش یافت.
3. تاکنون برای افزایش کیفیت محصولات خود که به افزایش مصرف سرانه ملی میانجامد چه اقداماتی انجام دادهاید؟
یکی از ارکان اصلی مندرج در منشور تجاری گروه شرکتهای یاقوت رویان، ترسیم فرآیند و فراهم سازی بسترهایست که محصولات با کیفیت منطبق با چارچوب های استاندارد جهانی در دسترس عموم مردم قرار گیرد. از اینروست که هلدینگ یاقوت رویان همواره حساسیت بسیار خاصی در انتخاب کمپانی های معتبر جهانی و اخذ نمایندگی های انحصاری از آنها ملحوظ نظر خود قرار داده است که همه مداقات بعمل آمده، صرفا" با هدف ایجاد و حفظ توانمندی در همپوشانی استانداردهای محصولات مصرفی یادشده توسط افراد در اروپا و داخل اانجام شده است.
4. چقدر توانستهاید در ساخت و تولید و تجاریسازی مکملهای غذایی موفق عمل کنید؟
یکی از شرکتهای اقماری گروه شرکتهای یاقوت رویان، شرکت داروسازی سپیدطب می باشد که در سال 1386 و پس از انجام همفکری های طولانی و تخصصی با پیشکسوتان تراز اول صنعت داروسازی کشور تاسیس گردیده است. هلدینگ یاقوت رویان انتقال تکنولوژی را در وهله اول و ایجاد توانمندی تولید داروهای گیاهی و مکمل های غذایی با کیفیت و مرغوبیت بالاتر از همتاهای خارجی خود را سرلوحه کار خویش قرار داده است، بنحوی که مرکز تحقیقات و توسعه دارویی پیشرفته سپید طب انجام فرمولاسیون، تولید اقلامی چند از محصولات موصوف در شرکت داروسازی سپیدطب از سال گذشته با همکاری کارخانه های داروسازی مطرح داخلی، آغاز گردیده است. این در حالیست که پروژه احداث کارحانه داروسازی سپیدطب، از سال گذشته شروع و با پیشرفتی چشمگیرادامه دارد.
5. بعنوان یک مدیر موفق رمز این موفقیت را چه می دانید؟
به عقیده بنده رمز موفقیت یک مدیر را می توان در چند آیتم کلی خلاصه کرد: اول داشتن اعتقاد قوی قلبی به درستی انتخاب مسیر فعالیت پیش رو و دستیابی به موفقیت در سایه پشتکار و همت خستگی ناپذیر با توکل به ذات اقدس الهی، سپس بهره گیری از نیروی های مجرب،متخصص و کارآزموده به همراه ایجاد فضای صمیمی و مملو از صداقت کاری، مقید بودن به رعایت اصول رقابت سالم با دیگر فعالان حوزه انتخابی وتوجه به نیازها و نظرات مصرف کنندگان و جلب رضایت آنها نهایتا" بهره مندی از مزایای بیشمار سایر حوزه های پتانسیل دار از جمله فناوری اطلاعات و فضاهای مجازی
6. هدف شما از احداث کارخانه تولید مواد اولیه دارویی در کشور چیست؟
بر هیچ کس پوشیده نیست که محدودیت های حاصله از تحریم های بیرحمانه تحمیلی غرب علیه ایران در سالهای اخیر، مسبب بروز معضلات اقتصادی بیشماری در ابواب مختلف زندگی روزمره مردم داخل کشور بوده است که فعالان و تولیدکنندگان دارو نیز از آن مستثنی نبوده اند. یکی از محدودیت های مزبور، عدم امکان واردات بخش قابل توجهی از موارد اولیه دارویی و نیاز دارویی کشور را شامل می شود که یکی از راه حلهای قطعی درمان این معضلات، ایجاد توان تولید مواد اولیه و دارویی در داخل کشور است که هلدینگ یاقوت رویان در جلسه مدیران ارشد احداث کارخانه تولید مواد اولیه را مصوب نمود و با تشکیل کمیته تخصصی با کادری مجرب و متخصص با پشتوانه دانش فنی و روابط خارجی اقدام به این امر نمود و در حال حاضر سایت تولید در حال ساخت می باشد و پروژه انتقال تکنولوژی از چندین شرکت معنبر خارجی در حال بررسی است .
7. با توجه به بینالمللی بودن سطح فعالیتهای آن شرکت، همکاریبا صنایع و مراکز تحقیقات دارویی خارجی چه دستاوردهایی برای شما و کشور داشته است؟
بدیهی است بخش اعظمی از امکان سنجی و نیازسنجی های بعمل آمده از سوی دپارتمان پژوهش و تحقیقات هلدینگ یاقوت رویان در باب فعالیت های جاری و ساری مجموعه شرکتهای ذیربط، متاثر از نتایج حاصل از تعاملات فیمابین هلدینگ با فعالان بین المللی پیشتاز صنایع و مراکز تحقیقات دارویی در سراسر جهان بوده است.
8. نحوه خدمات دهی شرکت را چگونه ارزیابی میکنید؟
شاید پاسخ به اين سوال توسط من کمی مشکل باشد ولی طبق آمار های بدست آمده توسط دپارتمان خدمات مشتریان و بیش از 90 درصد مصرف کنندگان و دریافت کنندگان خدمات از مجموع شرکت های هلدینگ یاقوت رویان رضایت داشته اند و هرگونه ارائه خدمات در مجموعه ما کمتر از 12 ساعت کاری می باشد.
9. با توجه به ایجاد مرکز تحقیقات و توسعه در آن شرکت، عملکرد و نقش آن را در تولید مکملها چطور ارزیابی میکنید؟
در این خصوص باید عرض کنم تشکیل مرکز تحقیقات و دارویی پیشرفته سپیدطب اعم از انتخاب و خرید دستگاههای آزمایشگاهی مربوطه تا انتخاب مدیر و کارشناسان متخصص شاغل در آن و به عبارتی دیگر از الف تا ی فرآیندهای مترتبه با دقت نظر خاص لحاظ گردیده است، چرا که برابری نتایج مطالعاتی استخراجی از این مرکز با نتایج عملکردی مراکز مشابه بین المللی، بعنوان یکی از حداقل های تبیین شده مرکز توسعه هلدینگ مشخص گردیده و بحمداله تاکنون ماحصلات این رویکرد منحصربفرد بوده است که بعنوان نمونه می توان به فرمولاسیون بیش از 50 قلم دارو از بدو افتتاح در شهریور ماه 1391 اشاره نمود .
10. وجه تمایز نحوه نیازسنجی جهت واردات محصولات جدید و سیستم بازاریابی شرکت شما در چیست؟
در پاسخ به این سوال می توان گفت که بخشی از مکمل های غذایی و داروهای گیاهی وارداتی توسط این هلدینگ، متشکل از نیازهایی است که همواره متقاضیانی در داخل کشور دااشته است که اینجانب در جلسات داخلی مدیران شرکت، از آن بعنوان بخش سنتی مقوله بازاریابی یاد می کنم. متمم این بخش شامل نیازسنجی های پیشرفته است که مشاورین برجسته و اعصای هیئت علمی دانشگاه ها با تعیین نیازهای دارویی کشور که همکاران دپارتمان بازاریابی هلدینگ، با بررسی نیازسنجی های مختلف موجود در فضای مجازی وب و همچنین بررسی آمار منتشره ماهانه از سوی مرکز آماردارویی کشور و استنادا" به آخرین وضعیت دارویی کشور، احصاء و تعیین می گردد.
11. مهمترین دغدغه شما در شرکت خودتان چیست؟
پاسخ این سوال بسیار صمیمی و کوتاه خواهد بود. بزرگترین دغدغه بنده جلوگیری از کند شدن موتور حرکتی شرکتهای زیرمجموعه هلدینگ، پیشرفت پروژه های جاری شرکتها بر اساس برنامه های عملیاتی تدوین شده و خصوصا" عدم تعدیل نیروی انسانی در کشاکش مشکلات اقتصادی پیشامده کشور در سالهای اخیر بوده است، کمااینکه یکی از افتخارات مکسوبه هلدینگ، عدم تعدیل نیروی انسانی حتی استخدام ده ها نیروی تحصیل کرده متخصص در حوزه های مرتبط تا کنون بوده است.
12. مهمترین انتظار شما از مسئولان مربوطه در نهادها و تشکلهای مختلف چیست؟
با اینکه طی سنوات گذشته شاهد پیشرفتهای قابل توجه در نهادها و دستگاههای مختلف دولتی مرتبط با حوزه پزشکی و سلامت کشور بوده ایم ولیکن بعضا" نواقصی در هماهنگی های عملکردی موجود در این نهادها مشاهده می گردد. از اینرو فکر می کنم یکی از بارزترین انتظارات مدیران ارشد فعال در حوزه سلامت کشور، تسهیل در روند و کوتاه نمودن پروسه ثبت تولید و تامین دارو و مواد اولیه دارویی در وزارت بهداشت، بازرگانی و گمرکات و به وجود آمدن پلتفرم اطلاعاتی یکپارچه در بین دستگاههای دست اندرکار مدیریت کلان دولتی کشور می باشد تا ایرانی خودکفا و پیشرو در زمینه دارو داشته باشیم.