کارشناس اداره غذا و دارو دانشکده علوم پزشکی نیشابور گفت: بسیاری از گیاهان دارویی اثرات دارویی مناسبی دارند که میتوانند در درمان بیماریهای مختلف همچون فشار خون به کار روند.
دکتر عاطفه امیری گفت : تغییر شیوه زندگی، رعایت رژیم غذایی مناسب و مصرف منظم داروهای تجویزی از سوی پزشک در کنترل بیماری فشار خون مهم و ضروری است.
وی بیان داشت: بیماری فشار خون از عوامل خطرآفرین بیماری قلبی است که در صورت نبود کنترل و درمان میتواند صدمات جبرانناپذیری به اندامهای بدن وارد کند.
کارشناس اداره غذا و دارو دانشکده علوم پزشکی نیشابورعنوان کرد: سیر گیاهی علفی که دارای قسمت زیرزمینی متورم است و سهم قابل ملاحظهای در سلامت قلب و عروق دارد و مواد موثر این گیاه علاوه بر داشتن اثرات ضد چربی، با تاثیر بر عضلات صاف دیواره عروق خونی سبب کاهش فشار خون میشود بنابراین مصرف روزانه چند حبه سیر میتواند در کنترل بیماری فشار خون موثر واقع شود.
دکتر امیری اظهار داشت: همچنین گیاه سرخ ولیک درختچهای با شاخههای انبوه است که گلها، میوه و پوست آن دارای اثرات درمانی مختلف است و اثرات مقوی قلب و کاهشدهنده فشار خون این گیاه، بیشتر به گلهای آن مربوط میشود و در مصرف مداوم بهخوبی اثر میکند و بهصورت دمکرده میتوان به کار برد.
وی خاطرنشان کرد: یکی دیگر از این گیاهان دارویی دارواش است که گیاهی همیشه سبز و نیمه انگلی است و بر روی درختان دیگر به سر میبرد و به کمک مکندههای خود، شیره گیاه را از بافتهای ساقه درختان مختلف دریافت میکند، برگهای این گیاه دارای اثرات ضد فشار خون خوبی است و با خاصیت ادرارآوری و استفاده روزانه از دمکرده، جوشانده یا خیسانده برگ این گیاه میتواند بهطور موثری فشار را کاهش میدهد.
کارشناس اداره غذا و دارو دانشکده علوم پزشکی نیشابور درباره اثرات دارویی زیتون، بیان کرد: درختچهای با برگهای سبز و چوب سخت که قسمت مورد استفاده آن، میوه و برگ آن است و روغن زیتون که دارای اثرات درمانی مختلفی است از میوه گیاه زیتون استخراج میشود اما برگهای درخت زیتون سبب کاهش فشار خون میشوند و استفاده منظم از جوشانده برگ این گیاه به مدت دو هفته میتواند بیماری فشار خون را درمان کند و در صورت نیاز به مصرف مجدد، باید با فاصله یک هفته از قطع مصرف دوره قبل استفاده شود.
دکتر امیری ادامه داد: ذرت نیز گیاهی علفی با خاصیت دارویی است که دانه آن دارای ارزش غذایی و کاکل این گیاه دارای مقادیر زیاد پتاسیم است و بههمین دلیل جوشانده کاکل این گیاه با اثر ادرارآوری، فشار خون را کاهش میدهد و کاکل ذرت باید قبل از رسیدن کامل میوه و قبل از پژمرده شدن چیده شده و به سرعت خشک شوند.
وی اضافه کرد: لیموترش، پیاز و جوشانده یا دمکرده برگ کرفس، جعفری و دم گیلاس دارای اثر ادرارآوری بوده و از این طریق فشار خون را کاهش میدهند.